Publicerad den

Ta din träning till nästa nivå

Att utvecklas som roddare är något som de allra flesta som håller på med sporten strävar efter. Man vill hela tiden bli bättre och det är utvecklingen som gör att det hela är roligt. Trots detta är det ganska vanligt att man kör fast eller att utvecklingen till och med går åt fel håll. Här kommer därför tips på vad man kan göra i dessa situationer för att ta nästa steg som roddare.

Öka volym

Ett väldigt enkelt svar är att öka sin träningsvolym. Detta kommer inte minst öka din förmåga till syreupptag och dina chanser att arbeta hårdare över längre tid. Att sänka intensiteten på vissa pass och köra längre är en förändring i träningen som ofta ger resultat.

Alternativ träning

Självklart är att ro det mest effektiva för att bli en duktig roddare. Men rörelsemönstret är ganska monotont och för att kunna utöka sin träning utan att skada sig kan man behöva träna alternativt. Det kan till exempel handla om löpning eller styrketräning. Löpning är ett av de mest effektiva sätten att öka sitt syreupptag och kan därför vara en viktig del även för den som inte ligger på gränsen till skador.