Publicerad den

Barn och rodd

Rodd är som sagt en mycket rolig idrott som kan bidra med en hel del glädje. Att barn upptäcker denna sport är därför inte speciellt otroligt, särskilt när de är i en ålder när de vill pröva på saker och sporter. Att veta hur man ska tänka som förälder i detta läge kan vara lite klurigt och det finns några fallgropar man bör se till att undvika. Här kommer därför några tips till dig som är förälder till barn som vill börja ro, så att ditt barn och er familj får ut det mesta möjliga av sporten.

Utrustning

Rodd på en hög nivå är ganska dyrt och många föräldrar föreställer sig nog att man om man ska börja ro måste skaffa en dyr kanot och låter därför inte barnen börja ro. Sanningen är dock att det ofta finns utrustning att låna för den som vill börja ro och att man i värsta fall kan hyra utrustning till att börja med. Att börja ro behöver därför inte vara speciellt dyrt och det är definitivt värt att låta barn prova på.

Låt det vara på lek

Rodd är en konditionsidrott där man tävlar på tid och liksom inom löpning blir det därför lätt ett alldeles för stort fokus på tider och särskilt prestation, vilket kan leda till stress och att man helt enkelt inte tycker att det är lika kul. Som förälder är det därför viktigt att inte elda på detta utan hålla fokus vid lek och gemenskap så långt upp i åldrarna som möjligt. En grundtanke man alltid ska ha med sig är att barnen ska tycka att det är kul att träna.