Publicerad den

Den första tävlingen

Att ro är roligt i sig. Det finns en fantastisk gemenskap inom denna värld och att få vara en del av denna är något som är skäl nog till att hålla på med rodd för många. Naturen och att få vara nära vatten är något som motiverar andra. Men en hel del drivs av och tycker att det är kul att tävla. När det gäller tävlingar inom rodd finns det en hel del saker som man bör tänka på och man lär sig ju mer man tävlar. För dig som inte har erfarenheten kommer dock här ett antal tips på vad man kan tänka på inför sin första tävling.

Kom förberedd

Att vara nervös inför sin första tävling är naturligt. En sak som dock kommer att göra att man känner sig tryggare är om man har koll på allt det logistiska innan man kommer till tävlingsplatsen. Att veta var man hämtar ut sin nummerlapp, exakt hur tidigt man behöver vara i startfållan och så vidare kommer att minska stressen på plats och göra upplevelsen mer angenäm.

Släpp prestation

Självklart vill man prestera, men det är inte rimligt att tänka att man ska ha ett dunderresultat på sin första tävling. Även om man är en bra roddare saknar man rutin och erfarenhet och att istället gå in med inställningen att ha roligt och lära sig så mycket man kan, samtidigt som man gör sitt bästa, kommer att göra att man både presterar bättre och får en härligare upplevelse.