Publicerad den

Att undvika skador

När det gäller rodd är skador relativt vanliga. Man sliter på kroppen genom upprepande rörelser och detta gör att man som roddare bör vara duktig på att hantera dessa för att ha en chans att lyckas. Att undvika skador är en av de saker som gör att man kan hålla i sin träning över lång tid, vilket är det stora framgångsreceptet inom all konditionsidrott.

Stretching och rörlighet

Rodden sliter på saker som muskler, muskelfästen och leder. Om man inte är tillräckligt rörlig kommer den att slita ännu mer och risken att man till exempel sträcker sig på träning ökar. Att därför se till att regelbundet stretcha och träna rörlighet kommer att göra att man besparas från många skador och småskador som kan förstöra kontinuiteten i träningen.

Lyssna på kroppen

Vägen till framgång inom konditionsidrott är som sagt kontinuitet. Detta gör att det är långt mer värt att vila en dag extra, eller ändra ett hårt pass till ett lugnt, jämför med att chansa och kanske skada sig och bli borta i veckor eller månader. Att lära känna sin kropp och dess gränser är alltså mycket viktigt för att lyckas.