Publicerad den

Att hitta rätt klubb

Om man väl har bestämt sig för att börja träna, eller kanske till och med tävla, inom rodd finns det några saker man bör tänka på. En av dessa saker är att hitta en klubb att träna med. Vissa kanske tänker att det går precis lika bra att träna på egen hand, men de allra flesta uppskattar att ha människor runt sig som gör träningen roligare och bidrar med kunskap. Att hitta rätt när det gäller klubb kan dock vara lite klurigt och nedan följer därför först ett antal anledningar till varför man ska gå med i en klubb och sedan vad man ska hålla utkik efter när man letar.

Varför en klubb?

Att gå med i en roddklubb är inte bara något man gör för att kunna säga att man är roddare på riktigt. För det första finns det en enorm gemenskap att ta del av i dessa klubbar. Man får chansen att prata med andra som har samma intresse och träningen kommer helt enkelt att bli roligare. Man ser helt enkelt till att man får ut allt det positiva ur rodden som man kan. En annan viktig anledning till att gå med i en klubb är att man kan få tips kring träningen. När man precis har börjat ro är det svårt att veta exakt hur man ska gå tillväga och att ha andra mer erfarna roddare omkring sig som kan komma med tips kommer att hjälpa något enormt. Att vara en del av en klubb är också en förutsättning för den som på ett eller annat sätt vill tävla inom rodden och känner man att detta är något man längtar efter bör man uppsöka en klubb.

Att tänka på

Att välja rätt klubb kan dock såklart vara svårt. En sak som man bör värdera väldigt högt är såklart stämningen i gruppen. Att hitta ett gäng där man verkligen känner att man trivs och har en plats kommer att göra stor skillnad. Om man verkligen satsar på sin karriär inom rodd och är beredd att ta den till elitnivå är det viktigt att man ser till att landa hos en klubb som kan erbjuda allt det stöd som en sådan satsning innebär och som har den kunskap som krävs för att leda en på vägen.