Publicerad den

Varför rodd?

Att ro kan verka repetativt och lite tråkigt. Idrotten är relativt smal i Sverige och antalet utövare är ganska få om man jämför med lite mer lättillgängliga sporter som till exempel löpning. Men skenet kan verkligen bedra och den som någon gång provat vet att rodd är en fantastisk idrott som har mycket att erbjuda. Fler borde därför få chansen att upptäcka denna fantastiska idrott och vara en del av den enorma gemenskap som rodden bidrar till. I den här artikeln lyfter vi därför några av de fantastiska anledningarna till varför rodd är något man bör prova på.

Enormt bra träning

Att ro är en av de absolut mest kompletta träningsformer som finns. Detta innebär att man inte behöver vara en enorm tävlingsmänniska för att börja träna rodd, det räcker att ha en vilja att hålla sig i god form. När man ror tränar man alla stora muskelgrupper i kroppen; ben, rygg, armar och bål och man får goda möjligheter att bygga en kropp som inte bara ser bra ut, utan fungerar och håller sig från skador. Man blir helt enkelt stark rakt igenom och i hela kroppen. Dessutom är rodd en konditionsidrott och man tränar upp sitt syreupptag. Faktum är att det högsta syreupptag som mätts upp i Sverige fanns hos just en roddare, Lassi Karonen. Ska man endast välja en idrott att träna är alltså rodd ett av de absolut bästa alternativen.

Gemenskap

Vi pratade tidigare om att rodd är en ganska smal idrott, men detta gör också att de som utövar sporten får ett speciellt band till varandra. Gemenskapen bland roddare är därför mycket god och man har goda möjligheter att hitta vänner och träningskompisar. Detta är bara några av alla de anledningar som finns till att börja med, eller prova på denna fantastiska idrott.