Om Lassi

Per Lassi Karonen, född den 17 mars 1976 i Djura, är en svensk roddare.

Karonen har vunnit svenska mästerskapen i rodd i klassen singelsculler flera gånger, senaste SM-guldet togs 2008. Karonen har även tillsammans med sin tränare Per "Pliggen" Andersson vunnit flera SM-tecken i klassen dubbelsculler.

Karonen har haft framgångar på världscupen i rodd i klassen singelsculler och har även flera framskjutna placeringar på världsmästerskapen. Vid VM 2007 i München renderade Karonens sjätteplats inte bara till dennes bästa resultat vid ett världsmästerskap utan innebar även en kvalicifiering till de Olympiska sommarspelen 2008 i Peking där han blev 6:a.

Lassi Karonen ror för Leksandsklubben Brudpiga RK. Karonen bor i Uppsala och genom samarbetet med Uppsala akademiska roddarsällskap tränar han så länge det är isfritt dagligdags på Fyrisån. Han började sin roddkarriär som kyrkbåtsroddare och motionär. Elitsatsningen inleddes så sent som vid 26 års ålder och sex år senare deltog han för första gången i OS, Olympiska sommarspelen 2008 i Peking.

Lassis fysiska kvaliteér har uppmärksammats inom den svenska idrottsliga världen. Syreupptagningsförmågan är uppmätt till 7,19 l/min, vilket är det högsta värdet uppmätt någonsin inom svensk idrott.

Källa: Wikipedia

Nyheter


Prenumerera på nyheter

RSS och ATOM håller dig på ett enkelt sätt uppdaterad med de senaste nyheterna. Istället för att manuellt gå runt till olika webbsidor, uppdaterar en RSS eller ATOM-tjänst dig fortlöpande om nyinkomna nyheter.