Nyheter

Vårträningsläger i Tjeckien

Varje år organiserar Roddförbundet ett träningsläger i Tjeckien. Ca 5 mil norr om Prag finns en grävd roddbana med tillhörande faciliteter. Boende och restaurang finns nära banan. Jag har nu varit här i snart två veckor så det börjar kännas i kroppen. Vädret har varit oförskämt bra ända till nu de sista dagarna. Jag har haft sällskap och sparring av våra svenska lättviktsdamer Kicki, Emma, Cicci och Liv som satsar hårt på att kvala till OS i dubbel. Kicki och Emma sitter i den utvalda båten som kompletteras av Cicci och Liv som reserver och träningskompisar. Vi har haft många bra sparringpass mot varandra så det ger lite extra skärpning på träningen. Vi är hyfsat jämna så det gäller att hålla trycket för att inte få "tjejdäng".

Mellan de långa och sugande träningspassen är det tupplur, film, sport på TVn eller snicksnack som får tiden att gå.

Jag har även haft tillfälle och förmånen att sparra mot Ondrej Synek, som ror singel för Tjeckien och vann VM 2010 och kom tvåa förra året. Vi har haft ett par riktigt bra och jämna pass tillsammans. Riktigt bar med lite tävlingsinslag även i träningen ibland.

För att svara på Johanis inlägg på förra nyheten så är det inte så mycket taktik i dessa träningar utan mer ett bra tillfälle att få koll på hur båtfarten är för tillfället. Är man långsammare så gäller det att hitta en högre båtfart och är man snabbare så gäller det att hitta ännu högre båtfart. Så det är inte så mycket utrymme för taktik utan mer ett sätt att få till bra träning och samtidigt få en liten koll på hur man ligger till gentemot varandra. Ingen kan slappna av om det är jämnt.

Nu hoppas jag på lite vårvärme även när jag kommer hem så jag kan fortsätta roddträningen på ett bra sätt.

Kommentarer:

  1. Hoppas kan man alltid, i morse var de -5*!

    03 april 2012 09:37 av: Antti
  2. Lämmintä ja aurinkoista harjoitussäätä sinulle kauden suuriin koitoksiin valmistautumiseen ja tavoitteiden toteuttamiseen.

    Onneksi nykytekniikka mahdollistaa kilpailujesi seuraamisen myös täällä euroopan itärajalla.

    07 april 2012 09:42 av: Olli
Skriv en kommentar    
Användarverifikation Bild för användarverifikation  

Nyheter


Prenumerera på nyheter

RSS och ATOM håller dig på ett enkelt sätt uppdaterad med de senaste nyheterna. Istället för att manuellt gå runt till olika webbsidor, uppdaterar en RSS eller ATOM-tjänst dig fortlöpande om nyinkomna nyheter.