Nyheter

Rapport och eftersnack från Boston

Det var en helspäckad helg i Boston, med träffar, träning och signeringar. Det är ett väldigt roligt grepp att plocka ihop oss scullerroddare i en åtta och det var roligt att umgås på ett lite mer avslappnat sätt mot när vi träffas på tävlingar.

Det var en upplevelse att se allt runt omkring Charles river under denna stora tävling. Mycket liv och rörelse när så många som 7500 roddare ska tävla under två dagar. Mycket kommers och mycket publik.

Här en liten rapport från loppen.

Singel:
 
Jag startade som nummer 6 efter Mahe. Starten är flygande vilket innebär att man ror upp fart i en startfålla och när man korsar startlinjen så startar tiden. Avståndet tid framförvarande är ganska godtyckligt men ca 15 sek. Jag kom iväg bra och kände att jag fick en bra rytm och en fart som jag skulle kunna hålla hela vägen.
Banan har fem broar att passera under och det är inte så gott om plats. Det är en hel del kluriga svängar som det gäller att få en bra linje genom så man inte tappar tid. Jag hade inga problem med styrningen mer än att jag kanske kom lite långt ut någon gång.
Ungefär halvvägs kom jag ifatt han som startade som nummer fyra. Jag lyckades inte ta mig förbi honom så jag var tvungen att ligga bakom eller snett utanför honom i de sista två kurvorna vilket var ganska störande. Sista 600 metrarna är relativt raka så då lyckades jag nästan komma upp jämsides med startnummer fyra och jag kände att jag fick ut allt jag kunde på slutet.
Det var skönt att känna att jag kommit tillbaka i kapacitet så nu är det bara att jobba på och träna hårt för att nå ännu en nivå. 

The Great Eight

Åttaloppet avgjordes på en kylig Charlesriver. På morgonen regnade det och vädret såg inte trevligt ut. När det närmade sig tiden att komma ut på vattnet så var det snöblandat regn och när vi väl skulle starta snöade det flingor stora som lovikavantar. Det var ruskigt kallt före start och vi var tvungna att stanna vid en roddklubb vid startlinjen och reparera ett trasigt roder. Starten sköts upp pga oss det var inte så populärt bland de andra som satt och frös. Vi blev rejält utbuade när vi väl rodde ut till startfållan.

Starten gick och vi kom iväg bra. Styrningen fungerade dugligt och det var en lättnad. Vi körde på hårt där banan var skapligt rak och var tvungna att ta det försiktigt med den svårstyrda åttan i kurvorna. Coxen ropade ut att vi hade tagit in nästan hela avståndet till den tyska besättningen som startade före oss. Vår cox Ali Williams styrde riktigt bra och gjorde ett par spektakulära manövrar då hon satte ner handen i vattnet för att styra runt de skarpaste svängarna. På sista rakan spurtade vi alla som galningar. Efter målgång visste vi inte hur det gått men jag tror att vi alla anade att det var bra. När vi kom tillbaka till Harvards båthus där vi huserade vår båt fick vi höra att vi vunnit. Vi scullerroddare hade slagit alla besättningar med samtrimmade enkelårsroddare med över tolv sekunder på 14 och en halv minuters rodd. Riktigt skönt att knäppa dem lite på fingrarna. På tal om fingrar så var det så kallt att de flesta i åttans fingrar hade domnat bort av kylan efter halva loppet.

Det var en riktigt rolig upplevelse att ro på Charlesriver på en sådan stor tävling. Nu var det inte direkt någon publikträngsel i snöyran men uppståndelsen är ändå stor.

Jag ska försöka få tag på lite bra bilder från tävlingen som kommer senare.

Kommentarer:

 1. Återigen, grattis grattis!!! Imponerande resultat. Och det var ju snällt av de övriga besättningarna i åttaloppet att låta sculleråttan få vinna. Så kanske ni kommer tillbaka nästa år också... ;-)

  21 oktober 2009 17:52 av: K-A
 2. Genelde kadın hayatından bahsetmekteyiz. güzellik her kadının favorisidir. moda yı yakından takıp ederek, diyet yapıp vucudunuz sağlık lı yaşama hazırlayın. cilt bakımı nızıda ihmal etmeyiniz. yemek tarifleri alırken hafif yiyecekleri tercih edin, saç bakımı marka taşıyan ürünleri kullanarak uzmanlardan Gelinlik Modelleri' hakkında yardım alınız. Herşey sizin icin, Ev dekorasyonu

  03 november 2011 10:15 av: kadinay
 3. Genelde kadın hayatından bahsetmekteyiz. güzellik her kadının favorisidir. moda yı yakından takıp ederek, diyet yapıp vucudunuz sağlık lı yaşama hazırlayın. cilt bakımı nızıda ihmal etmeyiniz. yemek tarifleri alırken hafif yiyecekleri tercih edin, saç bakımı marka taşıyan ürünleri kullanarak uzmanlardan Gelinlik Modelleri' hakkında yardım alınız. Herşey sizin icin, Ev dekorasyonu

  03 november 2011 10:17 av: kadinay
 4. Created the greaestt articles, you have.

  14 april 2013 19:01 av: Bayle
Skriv en kommentar    
Användarverifikation Bild för användarverifikation  

Nyheter


Prenumerera på nyheter

RSS och ATOM håller dig på ett enkelt sätt uppdaterad med de senaste nyheterna. Istället för att manuellt gå runt till olika webbsidor, uppdaterar en RSS eller ATOM-tjänst dig fortlöpande om nyinkomna nyheter.